ukenru
okupanti-masovo-vikradayut-meshkantsiv-zaporizkoyi-oblasti-chinovnikiv-pidpriyemtsiv-i-politseyskikh

Окупанти масово викрадають мешканців Запорізької області: чиновників, підприємців і поліцейських

 • 94731 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У Запорізькій області окупанти масово викрадають людей - чиновників, підприємців і поліцейських. Станом на вечір 18 квітня, на території регіону зареєстровано 155 фактів викрадення цивільних осіб військами російської федерації. Про це у Telegram повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передає УНН.

Деталі

За наявною інформацією, станом на вечір 18 квітня, на території регіону зареєстровано 155 фактів викрадення цивільних осіб військами російської федерації. Наразі 86 заручників уже звільнено, у полоні залишаються ще 69 людей, повідомила Денісова.

Із загальної кількості викрадених - 34 представники місцевої влади (звільнено 24), 14 підприємців (звільнено 6), 12 керівників підприємств, установ, організацій (звільнено 5), 3 адвокати (звільнено 2), 2 журналісти - звільнені.

Учора окупанти викрали двох поліцейських і рятувальника.

Також у Мелітополі до лікарні під конвоєм російських військових доставили полоненого солдата ЗСУ. За інформацією речника Запорізької ОВА, військовослужбовця "катували й знущалися з нього так, що він спробував порізати собі вени". Лікарям довелось оперувати бійця під дулами автоматів.

Додамо

"Такі дії російських бойовиків грубо порушують право на свободу та особисту недоторканість громадян України, гарантоване у статтях 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.

Тортури військовополонених це порушення статті 3 Женевської конвенції 1949 року про поводження з військовополоненими", - написала омбудсмен.

Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розпочали масований наступ під Пологами на Запоріжжі – голова ОВА

Українські Національні Новини

Суспільство