ukenru
okupanti-khochut-integruvati-mariupol-razom-z-dnr-v-rosiyu-referendum-mozhut-provesti-vzhe-15-travnya-miskrada

Окупанти хочуть "інтегрувати" Маріуполь разом з "ДНР" в росію. "Референдум" можуть провести вже 15 травня – міськрада

 • 182895 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Окупанти мають намір "прямої інтеграції" Маріуполя в росію, перші кроки вже зроблено, дату "референдуму" призначили на 15 травня. Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Маріуполь. За всіма ознаками окупанти мають намір прямої інтеграції Маріуполя в росію (разом з “днр”). Перший крок - перехід на російський код мобильного зв’язку", - написав Андрющенко.

Деталі

З його слів, тепер в “днр” мають зайти російські банки та заклади вищої освіти.

Щодо закладів вищої освіти буде визначено росією окремий перелік інститутів, які не тількі будуть здійснювати зарахування дітей з окупованих територій, а й безпосередньо праицювати на території області, зазначає радник мера.

"Надходить інформація про намір організації та проведення референдуму в Маріуполі до приєднання до росії", - зазначив він.

Так, Андрющенко пповідомляє, що напередодні сайт Маріуполя 0629.com.ua назвав дату 15 травня.

"Ми також неоднаразово отримували свідчення від джерел, що самоназваний мер назває саме цю дату. Не можемо ані підтвердити, ані спростувати - продовжуємо відсліковувати та фіксувати", - одав він.

Радник мера нагадав, що зошити в школах в Маріупольському районі та Маріуполі підписують “Маріуполь. Ростовська область”.

"У підсумку можна стверджувати про прискорення прямої анексії Маріуполя до росії. Які це дасть наслідки для нас? Ніяких. Для Маріуполя в окупації? Думаю теж", - каже Андрющенко.

Раніше

Підтримувані росією бойовики на Донбасі заявили, що заблокували доступ до соцмереж Facebook та Instagram у районах, які вони незаконно контролюють з 2014 року.

Так зване "міністерство комунікацій" угруповання "ДНР" заявило, що цей крок здійснили "для захисту жителів "ДНР" від забороненої інформації, яка загрожує їхньому життю".

Підконтрольні росії угруповання в ОРДЛО заявили 11 травня, що заблокували доступ до соцмереж також і тому, що там буцімто розміщуються заклики до насильства щодо російськомовних.

Українські Національні Новини

Політика