ukenru
okupanti-gotuyutsya-do-nastupu-na-pivdni-ukrayini-institut-vivchennya-viyni

Окупанти можуть готувати наступ на півдні України – Інститут вивчення війни

 • 210773 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Російські окупанти можуть готуватися до наступу на південному напрямку в окремих районах Запорізької та Херсонської областей. Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW), інформує УНН.

Цитата

"Російські війська, ймовірно, готуються до наступу, щоб захопити решту північної Херсонської області та просунутися в напрямку Запоріжжя, незважаючи на те, що 21 травня не було підтверджено просування південною оссю", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, війська рф поповнюють свої угруповання у Високопіллі та Архангельському на півночі Херсонської області, де найближчим часом очікується посилення бойових дій.

Також значне зосередження російських військ зафіксовано в Інженерному, південніше Гуляйполя, що також може свідчити про те, що окупанти готуються до продовження наступу в напрямку Гуляйполя.

Крім того, рашисти в Мелітополі вивішують банери на честь 220-річчя Таврійської губернії, що може свідчити про наміри російських військ перетворити окуповані території Херсона та Запоріжжя на квазіреспубліку, як "Л/ДНР".

Нагадаємо

За даними Генштабу ЗСУ, війська рф розгорнули "Іскандери" у Бєлгородській області.

Українські Національні Новини

Суспільство