ukenru
okupanti-blokuyut-viyizd-cholovikam-prizovnogo-viku-iz-zakhoplenikh-khersonskoyi-ta-zaporizkoyi-oblastey

Окупанти блокують виїзд чоловікам призовного віку із захоплених Херсонської та Запорізької областей

 • 54356 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Окупаційні війська блокують виїзд місцевого населення, зокрема чоловіків призивного віку із захоплених територій Херсонської та Запорізької областей. Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу, пише УНН.

Цитата

"На окупованих територіях ворог застосовує тактику терору проти українських громадян, продовжують мати місце вбивства, тортури, переслідування представників місцевого самоврядування та священнослужителів, захоплення місцевих підприємств, блокування маршрутів евакуації та гуманітарної допомоги", - сказав Мотузяник.

Деталі

За його словами, окупанти блокують усі гуманітарні вантажі з підконтрольної Україні території в окуповані або оточені населені пункти.

"Противник здійснює підготовку до проведення так званого референдуму з приєднання окупованих територій у Херсонській та Запорізькій областях до рф. Окупаційні війська блокують виїзд з окупованих територій місцевого населення, зокрема чоловіків призивного віку", - зазначив Мотузяник.

Доповнення

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович звернувся до жителів окупованих територій та заявив, що у разі примусової мобілізації до військ рф у них є три виходи: ховатися, покинути тимчасово окуповану територію та переходити на бік ЗСУ.

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України готують низку псевдореферендумів для "легалізації" окупаційних адміністрацій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП