ukenru
okhoroni-bilshe-nizh-bazhayuchikh-progolosuvati-sobolevskiy-pro-psevdoreferendum-v-khersoni

Охорони більше, ніж охочих проголосувати: Соболевський про псевдореферендум в Херсоні

 • 163543 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Перший заступник голови Херсонської облради Олег Соболевський оприлюднив фото однієї з так званих "виборчих дільниць", де сьогодні проводять псевдореферендум. У зв'язку з малою кількістю охочих прийти і проголосувати, попередив він, окупанти можуть ходити по будинках, передає УНН.

Цитата

"Одна з виборчих комісій у Херсоні. Як бачите, "аншлаг". Той випадок, коли охорони на дільницях більше, ніж бажаючих прийти і проголосувати", - зазначив Соболевський.

Деталі

Він попереджає жителів Херсона про те, що сьогодні окупанти можуть почати ходити будинками, "наполегливо пропонуючи" проголосувати, взяти участь у псевдореферендумі. За словами Соболевського, найкращий спосіб уникнути цього - не відчиняти двері.

"Якщо ви все ж таки відчинили двері цим "гостям" - у жодному разі не беріть бюлетені і не заповнюйте їх! Найкращим вашим обґрунтуванням відмови буде - "я не хочу потім сидіти у в'язниці". Це шоу жодних юридичних наслідків ні для України, ні для міжнародної спільноти не несе, але у тих, хто взяв участь у референдумі, можуть бути потім юридичні проблеми", - наголосив він.

Нагадаємо

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України російські загарбники оголосили про проведення "референдумів" щодо приєднання до рф 23-27 вересня.

Країни G7 заявили, що не визнають псевдореферендуми на окупованих терироріях України.

Українські Національні Новини

Війна