ukenru
ok-pivden-vorog-na-deyakikh-napryamkakh-zalishaye-pozitsiyi

ОК "Південь": ворог на деяких напрямках залишає позиції

 • 131150 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Російські війська на півдні намагаються оборонятися, але на деяких напрямках змушені відступати, повідомили в оперативному командуванні "Південь" Збройних сил України у понеділок, 3 жовтня, у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Ворог намагається оборонятися, але на деяких напрямках змушений відступати, залишаючи позиції. Не маючи успіху на лінії фронту, продовжує техногенний шантаж, вогневий та психологічний тиск на мирне населення тилових регіонів", - зазначили в ОК "Південь" у зведенні станом на 14 годину.

Деталі

Як зазначили у командуванні, "положення, склад та стан ворожих підрозділів суттєво корегується впливом наших сил".

Так, українській війська, як зазначається, продовжують вогневий контроль окупованої території, здійснюючи ураження районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, його пунктів управління та логістичних об’єктів.

"Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали 196 вогневих завдань, забезпечуючи підтримку просування військ", - зазначили у командуванні.

Там також нагадали, що опівдні, в Бериславському районі Херсонщини ворожий штурмовик Су-25 збитий нашим зенітно-ракетним підрозділом і уточнили, що це сталося "при спробі нанесення авіаційного удару по наших позиціях".

Остаточні втрати ворога у живій силі, озброєнні та техніці дорозвідуються.

Також в ОК "Південь" вказали, що в Чорному морі шторм поступово зменшує потужність, а потужність ракетного потенціалу, виведеного ворогами на бойове чергування трьома надводними і двома підводними носіями "Калібрів", дорівнює 32 одиницям.

Раніше

2 жовтня Президент України Володимир Зеленський повідомив, що військовослужбовці 129-ї бригади територіальної оборони ЗСУ звільнили населені пункти Миролюбівка та Архангельске.

Начальниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк заявила, що ситуація на Херсонщині розвивається динамічно: ЗСУ продовжують бої та закріплюються на звільнених територіях.

Українські Національні Новини

Війна