ohp-pro-katuvannia-ukraintsiv-okupantamy-u-mistsiakh-nesvobody-u-mks-budut-fokusuvatysia-na-naivyshchomu-kerivnytstvi-rf

ОГП про катування українців окупантами у місцях несвободи: у МКС будуть фокусуватися на найвищому керівництві рф

 • 54918 переглядiв

Міжнародний кримінальний суд розширює розслідування щодо катувань українців у місцях несвободи. В ОГП припускають, що для видачі ордерів МКС фокусуватиметься на вищому керівництві росії.

Міжнародний кримінальний суд розширює фокус на напрямок щодо місць несвободи, катування росіянами українців у місцях несвободи. Для видачі ордерів МКС буде фокусуватися на найвищому керівництві рф. Про це повідомив журналісту УНН керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора України Юрій Бєлоусов.

"Вони (Міжнародний кримінальний суд – ред.) розширюють фокус. На початку в них була депортація дітей, потім вони взяли напрямок атаки на енергоструктуру і вони продовжують рухатися по цим двом, але вони ще розширюють (фокус – ред.) по місцях не свободи, катування в місцях несвободи", - розповів Бєлоусов.

На запитання, хто може у рф отримати по цьому напрямку ордер на арешт, Бєлоусов відповів: "Вони в будь-якому разі будуть фокусуватися на найвищому керівництві. Міжнародний кримінальний суд не бере, як правило, індивідуальні справи. Чому? Тому що його завдання комплементарне – допомогти національній системі. Якщо національна система може це робити, то вони цього не роблять".

 Бєлоусов зазначив, що МКС цікавлять ті випадки, які мають системний характер і є ознакою політики.

"Місця несвободи, катування полонених – це точно політика. Питання - на якому рівні. Тому я думаю, що це точно будуть найвищі посадові особи", - сказав Бєлоусов.

Він також зазначив, що Міжнародний кримінальний суд налаштований не зупинятися та видавати нові ордери на арешти.

"Ці шість ордерів на арешт точно не останні. Ми зі свого боку робимо все можливе, збираємо всі можливі докази. Вони значною мірою на наші докази спираються для того, щоб в них була база для прийняття таких рішень", - заявив Бєлоусов.

Пріоритетом МКС на цей та наступний рік буде блок щодо катування українців у місцях несвободи29.07.24, 19:17

Доповнення

МКС 5 березня, видав ордери на арешт командувача дальньої авіації росії сергія кобилаша та командувача чорноморського флоту рф віктора соколова.

У вівторок, 24 червня, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт двох осіб - сергія кужугетовича шойгу (ексміністр оборони рф) та валерія герасимова

Анна Мурашко

Слайдер

Популярні

Новини по темі

МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лівану

 • 14069 переглядiв