ogolosheno-virok-zlochevskomu-eksministr-ekologiyi-peredav-na-zsu-ponad-805-mln-grn

Оголошено вирок Злочевському: ексміністр екології передав на ЗСУ понад 805 млн грн

 • 436882 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Сьогодні колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок у справі колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Як повідомили у САП, ексміністру призначили покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, передає УНН.

Деталі

Прокурором при вирішенні питання про укладення даної угоди про визнання винуватості відповідно до вимог ст. 470 КПК України враховано беззаперечне визнання указаною особою своєї винуватості в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, відсутність матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок вчинення інкримінованого кримінального правопорушення, а також наявність суспільного інтересу у забезпеченні швидшого судового провадження, яке забезпечить повне, своєчасне та невідворотне покарання особі.

Крім того, за результатами співпраці з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачений сплатив 500 млн грн на допомогу ЗСУ для проекту Армія Дронів. Також обвинувачений надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн грн.

Цитата

"Відповідно до угоди суд визнав колишнього міністра винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 369-2 КК України.

За вироком суду йому призначено узгоджене основне покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у повідомленні.

Справа спроби передачі хабара від ексміністра екології стала одним із найбільших донатів на ЗСУ

У САП відзначили, що за фактом спроби передачі рекордного хабара керівництву антикорупційних органів було проведено досудове розслідування по двом кримінальним провадженням. Перше стосувалося учасників, що безпосередньо займалися організацією передачі неправомірної вигоди. Друге - безпосередньо колишнього міністра екології, від імені якого була спроба передати рекордний хабар.

У межах розгляду двох кримінальних проваджень на потреби ЗСУ було передано 805,5 млн грн. Кошти були направлені на:
- 174,1 млн грн – на Сили Спеціальних операцій Збройних Сил України;
- 600 млн грн – на проект “Армія Дронів” від UNITED 24;
- 31,4 млн грн – на допомогу ЗСУ через рахунок НБУ.

Нагадаємо

12 червня 2020 року детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП “на гарячому” затримано групу осіб, які намагалися передати неправомірну вигоду у 5 млн дол. керівництву антикорупційних органів.

Гроші призначалися на закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології, яке восени 2019 року Генеральна прокуратура передала до Національного бюро за підслідністю.

Серед затриманих осіб — перший заступник начальника ГУ ДПС у місті Києві, один із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича та колишній керівник одного з департаментів ДФС України, довірена особа ексміністра екології.

1 липня 2020 року повідомлено про підозру в організації надання неправомірної вигоди заступнику Генерального прокурора — керівнику САП та директору НАБУ колишньому міністру екології та природних ресурсів України. Йому інкриміновано діяння, передбачене ч. 3 ст. 27 — ч. 4 ст. 369 КК України. Надалі за дозволом слідчого судді щодо нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Слухав лепса в центрі Львова: суд покарав пасажира Range Rover

     • 459416 переглядiв