ukenru
oftalmolog-rozpoviv-yakogo-koloru-povinni-buti-linzi-v-sontsezakhisnikh-okulyarakh

Офтальмолог розповів, якого кольору повинні бути лінзи в сонцезахисних окулярах

 • 32276 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Офтальмологи віддають перевагу сонцезахисним окулярам з лінзами коричневого та сірого кольору. Про це розповів завідувач кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Шупика Сергій Риков у коментарі кореспонденту УНН.

"Сонцезахисні окуляри в ніякому разі не повинні бути синього фільтра, це може бути жовтий, зелений. Офтальмологи віддають перевагу коричневому та сірому кольору, адже вони не втомлюють око", - сказав Риков.

За його словами, найнеобхідніше користуватися сонцезахисними окулярами взимку, коли випав сніг. Білий колір поблискує і віддає синім відтінком, і саме він являється токсичним для сітківки.

"Око дуже швидко втомлюється, тому варто обов’язково користуватися сонцезахисними окулярами", - зазначив Риков.

Проте, він зазначив, що влітку, коли зелена пора, червень-липень, також важливо користуватися сонцезахисними окулярами.

"Особливо, коли сонце в зеніті, якщо це не вечір і не сутінки. Адже ультрафіолет з 11:00 до 16:00 та сонячні випромінювання небезпечні для ока. І в першу чергу, це пошкоджується не сітківка, а рогівка, яка пересихає, з’являється синдром сухого ока, синдром червоного ока, і тому всі починають скаржитися, що у них червоні судини, бо вони пошкоджені ультрафіолетом і відбувається запальний процес", - розповів Риков.

Нагадаємо, нарощені, нафарбовані й накладні вії деформують повіки і провокують хронічні запальні процеси в очах.

Українські Національні Новини

Здоров'я