ofis-henprokurora-pro-rozsliduvannia-vbyvstva-iryny-farion-provodiatsia-podvorovi-ta-pobudynkovi-obkhody-pryznacheno-nyzku-kryminalistychnykh-ekspertyz

Офіс Генпрокурора про розслідування вбивства Ірини Фаріон: проводяться подворові та побудинкові обходи, призначено низку криміналістичних експертиз

 • 16170 переглядiв

Офіс Генпрокурора повідомив про нараду з МВС щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон. Проводяться допити свідків, обходи, призначено експертизи, відпрацьовуються версії, пов'язані з професійною діяльністю та громадянською позицією.

Правоохоронці провели нараду щодо розслідування вбивства громадської діячки Ірини Фаріон. Як повідомили в Офісі Генпрокурора, проводяться першочергові допити свідків, подворові та побудинкові обходи, а також призначено ряд необхідних криміналістичних експертиз, передає УНН.

Деталі

За даними Офісу Генпрокурора, сьогодні відбулась нарада з міністром внутрішніх справ щодо розслідування вбивства громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон.

"Під час наради обговорили результати першочергових заходів, спрямованих на встановлення та затримання нападника. З відповідною інформацією виступили заступники Голови Нацполу та СБУ", - йдеться у повідомленні.

За даними Офісу, відпрацьовуються версії, у тому числі умисне вбивство, повʼязане з професійною діяльністю та з активною громадянською позицією потерпілої.

Проводяться першочергові допити свідків - очевидців, тобто осіб, які були поруч з місцем події або яким можуть бути відомі будь-які обставини вчинення кримінального правопорушення.

Проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій та оперативних-розшукових заходів, зокрема подворові та побудинкові обходи з метою отримання інформації, яка матиме значення для досудового розслідування.

Встановлюються камери відеоспостереження та вживаються заходи щодо отримання з них відеозаписів, що матимуть значення для слідства (на місці події, поруч із місцем, а також на шляхах підходу та відходу злочинця).

Крім цього, також призначено ряд необхідних криміналістичних експертиз.

"Досудове розслідування триває", - резюмували в Офісі Генпрокурора.

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню.

У лікарні Ірина Фаріон померла.

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

На ранок поліцейські спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів щодо затримання зловмисника, який застрелив Фаріон. Правоохоронці опитують очевидців, перевіряють інформацію, вивчають відео з камер спостереження та здійснюють інші заходи для встановлення особи зловмисника, його місце перебування.

Прощання з мовознавицею Іриною Фаріон відбудеться 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові, похорон відбудеться наступного дня, 22 липня, поховають громадську діячку на Личаківському кладовищі у Львові.

Популярні

Новини по темі