odnu-z-naybilsh-znakovikh-pamyatok-istoriyi-doslidzhennya-kosmosu-vistavili-na-auktsion

Одну з найбільш знакових пам’яток історії дослідження космосу виставили на аукціон

 • 459667 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. На аукціон виставили копію Золотого запису «Вояджера» NASA. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Коли в 1977 році зонди-близнюки NASA «Вояджер» піднялися, щоб досліджувати Сонячну систему з різницею в кілька тижнів, вони несли ідентичні золоті записи, створені як перше зафіксоване міжзоряне повідомлення від людства про потенційне розумне життя в космосі.

Записи містили як аудіо, так і відео, які мали на меті відобразити різноманіття життя та культури Землі, включаючи привітання 59 мовами людей і 115 зображень життя.

Тепер копія головного запису Золотого запису «Вояджера» NASA — буде виставлена на продаж на Sotheby's у Нью-Йорку.

Очікується, що записи, які містяться на двох двосторонніх аудіокасетах, коштуватимуть від 400 000 до 600 000 доларів. За словами аукціонного дому, якість звуку обох стрічок є «чудовою».

Записи все ще знаходяться в оригінальних коробках Columbia Recording Studios, позначені рукописними етикетками. Один барабан містить музику, пісні горбатих китів, виступи делегатів ООН, привітання та інші звуки з усього світу. У другій стрічці представлені різні стилі світової музики, зокрема «Johnny B. Goode» Чака Беррі, сенегальська перкусія, перуанська весільна пісня, нічний спів навахо та індійська вокальна рага, повідомляє Sotheby's.

Доповнення

Представники NASA звернулися до Сагана та Френка Дрейка, професорів астрономії Корнельського університету в той час, щоб створити унікальний запис як продовження їх роботи над табличкою на борту Pioneer 10 . Співробітниця Pioneer Лінда Зальцман також приєдналася до комітету разом із Друяном як креативним директором. У команди було шість місяців, щоб зафіксувати звуки та зображення Землі.

Було виготовлено вісім екземплярів платівки, виготовлених з міді та покритих золотом, у тому числі два, які полетіли в космос. Кожна обкладинка платівки була вигравірувана символами, які зображували, як знайти сонце, та інструкціями щодо того, як відтворювати платівку.

Записи, які зараз подорожують за межі нашої Сонячної системи через міжзоряний простір, розраховані на тривалість від 1 до 5 мільярдів років. Вирізьблений від руки напис на платівках говорить: «Творцям музики — усі світи, усі часи», що є єдиним прикладом людського почерку під час кожної місії «Вояджера».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський Союз передав Україні 65 шкільних автобусів

     • 490457 переглядiв