ukenru
odna-maska-na-den-i-dezinfektsiya-kameri-raz-v-tizhden-umovi-utrimannya-ukrayinskogo-politvyaznya-v-lefortovo

Одна маска на день і дезінфекція камери раз в тиждень: умови утримання українського політв'язня в "Лефортово"

 • 18768 переглядiв

КИЇВ. 28 травня УНН. Адвокат Микола Полозов під час проведення слідчих дій зустрівся з українським політв'язнем Іваном Яцкіним в слідчому кабінеті СІЗО "Лефортово", а також розповів про умови утримання підзахисного і засоби захисту від коронавірусу в ізоляторі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Сьогодні під час проведення слідчих дій зустрічався з українським політв'язнем Іваном Яцкіним. Слідчі дії проводилися в слідчому кабінеті СІЗО "Лефортово". Іван Григорович почувається задовільно. На слідчі дії його привели в захисному комбінезоні, захисних окулярах, масці і рукавичках", - пише він.

За його словами, комбінезон, окуляри і рукавички видають перед проведенням слідчих дій.

"На мій погляд, на ЗІЗ вони були мало схожі. Комбінезон був витертий, як ніби його використовували вже не раз. Маски зобов'язали носити постійно останні два дні. Щоранку видають нову на весь день. З раціону прибрали цибулини, але не дивлячись на повідомлення ЗМІ про спалах COVID-19 в СІЗО, ніяких додаткових протиепідемічних заходів Іван Яцкін не відзначає. Тільки раз в тиждень камеру миють хлоркою", - додає Полозов.

Як від відзначає, стало відомо, що стосовно Івана Яцкіна була проведена психолого-психіатрична експертиза на початку травня. За його словами, вивозили одним днем в інститут Сербського, тобто амбулаторно.

Так, через обмеження в режимі роботи СІЗО "Лефортово" немає можливості передати йому таксофонну картку, не дивлячись на те, що є дозвіл на телефонний дзвінок близьким.

"Також, з якоїсь причини листи приходять з дуже великою затримкою. Нещодавно ось прийшов лист з комітету у справах ветеранів Верховної Ради України. Іван Яцкін сподівається, що переговорний процес про обмін, який фактично заморожений, відновиться", - підсумовує Полозов.

Що стосується доступу адвокатів в СІЗО Лефортово, то також введені нові вимоги. Обов'язкові до носіння захисний костюм, окуляри, маска, рукавички і бахіли.

Нагадаємо, Яцкін був затриманий ФСБ в окупованому Росією Криму, йому загрожує 20 років позбавлення волі за підозрою в шпигунстві.

Також повідомлялося, що російський суд продовжив арешт українському політв'язню Івану Яцкіну до 16 червня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика