ukenru
odin-iz-viyskovopolonenikh-ukrayinskikh-moryakiv-vidznachaye-den-narodzhennya

Один із військовополонених українських моряків відзначає день народження

 • 7944 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Захоплений Росією біля берегів Криму український військовослужбовець Юрій Будзило сьогодні відзначає свій день народження. Про це повідомив адвокат Микола Полозов в Facebook, передає УНН.

"Сьогодні день народження у військовополоненого українського моряка, мічмана Юрія Будзила! Юрію Будзило виповнилося 46 років!" - написав захисник.

Будзило - один із найдосвідченіших членів екіпажів захоплених українських кораблів і служить на рейдовому буксирі "Яни-Капу", зазначив адвокат.

"Команда захисту військовополонених українських моряків вітає Юрія Будзила з днем народження і бажає йому здоров'я, стійкості, витримки і, головне, швидкого повернення додому!" - додав Полозов.

Як повідомляв УНН, деяким військовополоненим морякам дозволили зателефонувати додому.

Раніше Лефортовський райсуд Москви продовжив термін утримання під вартою до кінця липня всім 24 військовополоненим морякам.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика