ukenru
odeska-miskrada-vidilila-6-milyoniv-na-dopomogu-postrazhdalim-vid-negodi

Одеська міськрада виділила 6 мільйонів на допомогу постраждалим від негоди

 • 20022 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Одеситам, чиї будинки постраждали під час негоди 22 липня, мерія виділить мільйонів 100 тисяч гривень. За це рішення проголосували 55 з 64 депутатів Одеської міськради 28 липня під час чергової сесії. Як повідомив на сесії мер Геннадій Труханов, в ніч з 21 на 22 липня в Одесі постраждали 226 будинків. З них 150 знаходяться в Суворівському районі. Допомога буде виділятися на підставі актів обстеження. За рішення проголосували 53 з 64 депутатів, передає УНН.

Деталі

Нагадаємо, у ніч на 22 липня на Одесу обрушилася сильна злива. За 5 годин випало 101 мм опадів - 225% місячної норми. Були затоплені вулиці, під'їзди будинків, повалено півтори сотні дерев, припинено авіасполучення, частково порушено енергопостачання, блокована робота електротранспорту.

У результаті стихії виявилися частково затопленими території промринку "7-й кілометр" і міжнародного аеропорту "Одеса". На вулиці Композитора Ніщинського обвалилася стіна будівлі. Потужний потік води, що йшов під час стихії з міста в море, значно пошкодив асфальт і плитку в прибережній зоні.

У різних районах міста зафіксували факти провалу грунту. Мер Труханов повідомив про те, що через збільшення рівня води в Хаджибеївському лимані і загрози прориву дамби Одеса була на межі катастрофи. За даними ДСНС, жертв в результаті стихії немає.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса