ukenru
odesiti-vimagayut-zablokuvati-vidachu-zemli-litovskomu-zabudovniku

Одесити вимагають заблокувати видачу землі литовському забудовнику

 • 15358 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Мешканці одеської багатоповерхівки вимагають в Одеської міської ради заблокувати передачу чергової земельної ділянки литовському забудовнику Гердасу Дубріцкасу, передає УНН.

Мешканці, які придбали квартири у житловому комплексі "Граф" литовського забудовника, вважають, що він не має права на нову ділянку землі, а, натомість, повинен припинити свою діяльність і відповісти перед судом за протизаконні дії, пов’язані із низкою скандальних недобросовісних забудов у центрі та на узбережжі Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ та Одеса очолили рейтинг корупції у будівельній галузі.

"У мене був подвійний перепродаж квартири, мене кинули. 15 людей у нашому будинку все ще судяться. Цей житловий комплекс - "Граф"... повинен бути клубним домом на 8 поверхів з басейном, спортзалом, дитячим майданчиком, що закладалось у ціну квадратного метра. Натомість, зараз, вже після здачі в експлуатацію - незаконно продовжують будувати вже 13 чи 14 поверхів, а на місці спортзалу, який на документах - двоповерховий садовий будиночок, виріс поки що чотириповерховий багатоквартирний будинок", - розповідає мешканець ЖК "Граф" Олександр Зоєц.

За його словами, жителі багатоповерхівки судяться з литовським забудовником вже понад рік і зараз намагаються не лише у судовому порядку, але й активними протестами, донести до міської влади своє обурення проти видачі земельної ділянки Гердасу Дубріцкасу на Люстдорфській дорозі, 72.

"Ми хочемо різними способами перешкоджати діяльності цього шахрая. Там чимала ділянка під забудову житлового комплексу "Манхеттен", ведеться будівництво, яке вони продовжують. Поки намагаються через сесію Одеської міськради отримати ділянку. Ми звертались до двох народних депутатів: до Артема Дмитрука, завдяки якому було порушено кримінальне провадження проти ДАБІ, а також до Тетяни Плачкової, яка робила депутатські запити в організації, щоб захистити порушення наших прав Гердасом Дубріцкасом", - розповів Зоєц.

Також у зв’язку з незаконним збільшенням поверховості будинку, його мешканці налякані можливістю зсуву.

"Будинок розміщений прямо на схилі, там, де зона зсуву та постійно збільшується навантаження на ґрунт, а сусідня вулиця вже просто "сповзла". Ми всі можемо перетворитися на братську могилу, бо знаходимось у зоні зсувів над катакомбами. Архітектор, який проектував цей будинок, заявив, що палі там розраховані на вісім поверхів, а забудовник планує ще стільки ж добудувати зверху, там вже добудований 13-й поверх і будівництво продовжується!", - зазначив Зоєц.

Своєю чергою, член депутатської постійної комісії з питань землеустрою та земельних правовідносин Олексій Єреміца зазначив, що знає про проблеми мешканців ЖК "Граф".

"Я знаю точно, що там коїться. Там депутат Матвеєєв, який довгий час лобіював інтереси Гердаса (Дубріцкаса – ред.), добудовує собі 13 чи 14 поверх", - зазначив він.

Також депутат міськради наголосив, що добре поінформований про критичну ситуацію із незаконними новобудовами в Одесі.

"У нас забудовники в Одесі всі плюс-мінус порушують забудови, тому що їм це дозволяють чиновники, тому що ДАБІ бере хабарі", - розповів Єреміца.

Раніше УНН писав, що Одеський депутат заявив про "кулуарщину" у земельній комісії міськради.

Українські Національні Новини

Економіка