ukenru
ochilnik-mikolayivskiy-oblasti-zayaviv-scho-ne-podilyaye-pozitsiyu-svogo-radnika-v-konflikti-z-fermerami

Очільник Миколаївської області заявив, що не поділяє позицію свого радника в конфлікті з фермерами

 • 22226 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім заявив, що не згоден з позицією свого радника з питань боротьби з корупцією Денисом Жело в конфлікті з фермерами. Про це він повідомив в Facebook, передає УНН.

Деталі

Коментуючи пост Жело, де він лобіює інтереси однієї зі сторін конфлікту, а саме братів Кащеєвих Антона та Олега, голова Миколаївської ОДА Кім написав, що у нього "інша інформація".

"Це особиста позиція Дениса, а не позиція його як позаштатного радника. У мене інша інформація", - написав Кім.

Додамо, що захищаючи братів Кащеєвих Жело звинуватив місцевих правоохоронців у корупції і маніпуляціях.

"Відразу розчарую Миколаївських правоохоронців - кримінальні провадження, стосовно перестрілки на сільськогосподарських полях, днями передали для подальшого розслідування в Головне слідче управління Нацполіціі України. Тепер ви не зможете займатися маніпуляціями і фальсифікаціями. І грошей вам більше ніхто не принесе, тому що ви вже не впливаєте на процеси", - написав Жело в своєму пості.

Контекст

Брати Кащеєви рік тому продали фермерам свою сільгоспкомпанію "Ерка", але отримавши гроші (близько 400 тис. доларів), вирішили повернути її назад в спосіб, який має ознаки шахрайства. У травні на полях цієї компанії стався конфлікт між фермерами і людьми Кащеєва, який закінчився перестрілкою та постраждалими. Наразі конфлікт вивчає суд, Антон Кащеєв зареєстрував "дзеркало" компанії "Ерка", яка аналогічна за назвою, але з крапкою в кінці "Ерка.". Ймовірно, на нову компанію-клона буде переведено земельний банк, і коли суд визначить законного власника - від проданої "Ерки" залишиться тільки назва. 

Доповнення

Раніше брати Кащеєва фігурували:

- у 2013 році в "кривавому" протистоянні з фермерами Аркадія Корнацького

- у 2017 році були підозрюваними в розкраданні 22 млн грн бюджетних коштів, коли Антон Кащеєв очолював держпідприємство "Еліта" Національної академії аграрних наук.

Українські Національні Новини

Політика