ochakivski-desantniki-trenuvalisya-na-britanskomu-esmintsi-v-odeskomu-portu

Очаківські десантники тренувалися на британському есмінці в Одеському порту

 • 11325 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Сили спеціальних операцій України, Великої Британії та США провели спільне тренування на британському ракетному есмінці Defender, який вже кілька днів стоїть в Одеському порту, передає УНН.

Деталі 

Як повідомляє пресслужба Міноборони, від України участь у навчаннях взяв 73-й морський центр спеціального призначення ім. кошового отамана Антона Головатого з Очакова.

Зведена група відпрацювала абордажні дії (несподіване для противника захоплення судна).

"Цей захід в черговий раз довів, що Сили спеціальних операцій Збройних Сил України спроможні виконувати завдання нарівні з колегами з НАТО", - відзначили в пресслужбі Міноборони.

Що було раніше

Нагадаємо, 21 червня на борту ракетного есмінця Defender міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін і заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали меморандум про проект морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства і ВМС України. Одним з результатів цієї домовленості став кредит на 1,25 млрд фунтів стерлінгів, який отримала Україна на розвиток збройних сил, зокрема - ВМС.

Доповнення

Відзначимо, що в ці дні в Одесі йде підготовка до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2021", які триватимуть з 28 червня по 10 липня і будуть наймасштабнішими за 20 років.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    У Харкові пролунало близько десяти вибухів

     • 92148 переглядiв

    Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

     • 71123 переглядiв

    Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

     • 110990 переглядiв

    Новини по темі

    СБУ викрила коруцпію на "Укрзалізниці"

     • 15485 переглядiв

    Послаблення спеки припаде на кінець червня - синоптики

     • 20055 переглядiв