ukenru
obyednannya-aviaprostoru-z-yes-ekspertka-rozpovila-pro-novi-mozhlivosti-dlya-ukrai-ni

Об‘єднання авіапростору з ЄС: експертка розповіла про нові можливості для України

 • 11484 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Україна готова підписати Угоду про спільний авіаційний простір з ЄС. Про нові можливості для українців в коментарі УНН розповіла аналітик ГО "Європа без бар’єрів" Катерина Кульчицька.

"Сенс цієї угоди в тому, щоб те законодавство в сфері авіації, яке є в Європейському союзі, було прийнято в Україні. Щоб у нас була спільна єдина законодавча база", - зазначила вона.

За її словами, угода дозволяє лібералізувати ринки у сфері авіаперевезень.

"Тобто на наш ринок змогли би легше зайти іноземні компаніїі так само наші українські компанії теж могли би користуватися більшою свободою в рамках авіаційного простору ЄС. Це дозволить підвищити пропозицію на ринку авіаперевезень. В результаті , за рахунок збільшення перельотів в Україні, можливо знижуватимуться і ціни на авіаквитки", - наголосила аналітик ГО "Європа без бар’єрів", додаючи, що така можливість буде за умови стабілізації ситуації після пандемії.

"Ситуація з коронавірусом дає свій серйозний вплив. Але угода без відношення до епідемії мала би допомогти нам запровадити більш досконале європейське законодавство", - підсумувала Кульчицька.

Нагадаємо, нещодавно міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про готовність України підписати угоду про спільний авіапростір з ЄС. За його словами, укладення Угоди про Спільний авіаційний простір з ЄС збільшить кількість польотів та пасажирських перевезень у напрямку до Європи. Це, у свою чергу, також позитивно відобразиться на туристичній галузі, веденні бізнесу та інших міжособистісних зв’язках.

Українські Національні Новини

Політика