obitsiav-kliientam-perepravlennia-za-kordon-iz-suprovodzhenniam-na-odeshchyni-vykryly-dilka-i-skhemu-nelehalnoi-vtechy-do-moldovy

Обіцяв "клієнтам" переправлення за кордон із супроводженням: на Одещині викрили ділка і схему нелегальної втечи до Молдови

 • 14214 переглядiв

Поліція затримала організатора 'зеленого коридору' до Молдови. Зловмисник пропонував за $9000-9300 забезпечити втечу за кордон із супроводом, використовуючи радіостанції та дрони.

У Одеській області затримали організатора "зеленого коридору" до Молдови. Зловмисник обіцяв за понад 9 000 доларів забезпечити втечу за кордон; пропонував варіанти супроводження: зв’язок по радіостанціям і трансфер до державного кордону. Пише УНН із посиланням на ГУНП в Одеській області.

Чергову схему заробітку на військовозобов’язаних чоловіках викрили та задокументували слідчі Одеського районного управління поліції. Канал незаконного переправлення організував раніше судимий 38-річний одесит.

Він пропонував "клієнтам" обрати один з двох маршрутів "зеленого коридору":

  • безпечний, з нібито супроводом військових через офіційні пункти пропуску та блок-пости на Черкащині, що коштував 9 300 доларі;
  • більш ризиковий - за 9 000 доларів в межах Одеської області з доставкою на таксі майже до самого державного кордону.

Оплата мала відбуватись у декілька етапів:

  • 400 доларів як «завдаток» готівкою;
  • решту - на банківську карту чи криптогаманець перед виїздом.

За даними слідчих, зловмисник отримав 800 доларів авансу від двох чоловіків призовного віку. Згодом організатор наказав їм зібрати найнеобхідніші речі та чекати вказівки щодо виїзду.

Організатор мав нібито дистанційно супроводжувати з Одеси, - по заздалегідь переданих радіостанціях та навіть літаючим дроном.

На Одещині викрили посадовця ДМС, який намагався "заробити" на переправленні ухилянтів за кордон25.07.24, 16:12

Загалом була зібрана група у кількості семи осіб. Їм повідомили про необхідність прибути на одну із АЗС неподалік Одеси.

Звідти їх мали забрати на двох легковиках таксисти та довезти до місця перетину кордону поза пунктами пропуску по "зеленій ділянці

- передає пресслужба поліції.

Але довести злочинну схему до кінця фігуранту завадили правоохоронці.

  • «Кортеж» зупинили по дорозі до Роздільнянського району;
  • організатора затримали в процесуальному порядку в Одесі.

Під час санкціонованих обшуків, проведених в автомобілі та за місцем мешкання організатора, поліцейські вилучили вищевказаний транспортний засіб, пʼять мобільних телефонів з сім-картками, два посвідчення щодо членства в громадських формуваннях та гроші – понад 61 тисячу гривень, 6 тис. 260 доларів та 800 євро.

Вдома  у зловмисника вилучено два пістолети, зовні схожі на "ПМ", з магазинами до них, набої, ємності з різними речовинами синтетичного та рослинного походження у вигляді кристалів, порошку, пігулок, грибів та ін., електронні ваги й пакувальний матеріал.

Допомогли майже тисячі ухилянтів: на Одещині викрили масштабну схему з незаконного переправлення чоловіків за кордон 31.07.24, 13:56

Слідчі розпочали два кримінальні провадження за ст.263 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами  та за ст. 309 цього ж кодексу  - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

За скоєне йому загрожує від семи до девʼяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. .. В ході слідства ми встановлюватимемо інших осіб, причетних до "трансферу" військовозобов’язаних та громадян, які могли скористатися їх послугами.

- повідомив начальник слідчого відділення територіального підрозділу поліції Віталій Калічевський.

Трьох іноземців затримано при спробі нелегально перетнути кордон зі Словаччиною: ховалися у соняшниках та кукурудзі30.07.24, 16:59

Популярні

Новини по темі

Перший у світі закон про ШІ набув чинності у ЄС

 • 12959 переглядiв