obhovoryly-yevrointehratsiiu-ukrainy-ta-mozhlyvu-zustrich-zelenskoho-i-orbana-hlava-op-zidzvonyvsia-iz-hlavoiu-mzs-uhorshchyny

Обговорили євроінтеграцію України та можливу зустріч Зеленського і Орбана: глава ОП зідзвонився із главою МЗС Угорщини

 • 48477 переглядiв

Андрій Єрмак, голова Офісу президента України, обговорив з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто європейську інтеграцію та потенційну зустріч Зеленського та Орбана.

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, перебуваючи з візитом у США, провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто. Обговорили можливість зустрічі Зеленського та Орбана, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Деталі

Керівник Офісу Президента України та очільник зовнішньополітичного відомства Угорщини обговорили прогрес нашої країни на шляху європейської інтеграції.

"Упродовж найближчих днів Верховна Рада України планує ухвалити низку важливих євроінтеграційних законопроєктів. Ми повністю виконаємо наші зобов’язання", – наголосив Андрій Єрмак.

У цьому контексті він зазначив, що Україна розраховує на позитивне рішення грудневого засідання Європейської ради, яке відбудеться 14–15 грудня, щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС.

Співрозмовники також обговорили можливість зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана й домовилися працювати над визначенням зручної дати такої зустрічі.

Нагадаємо

Politico повідомляло, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу Україні, а також майбутнє приєднання країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

У Європейському Союзі 23 листопада затвердили авансову виплату Угорщині обсягом 900 мільйонів євро (1 мільярд доларів) з її досі замороженої частки у фондах відновлення, на тлі того, як блок намагається подолати вето Будапешта на допомогу Україні.

Чиновники ЄС повідомили Reuters минулого місяця, що блок розглядає можливість надання допомоги Угорщині, щоб заручитись підтримкою Будапешта для України. Однак зовсім недавно джерела, які беруть участь у підготовці саміту лідерів ЄС, який пройде 14-15 грудня і обговорюватиме питання України, висловили скептицизм, що зростає, з приводу того, що на Орбана можна вплинути.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні після обстрілів рф перебої з електрикою

     • 37849 переглядiв