obhovoryly-bachennia-ekonomichnoho-vidnovlennia-ukrainy-yermak-zustrivsia-zi-spetspredstavnytseiu-ssha-penni-pritsker

Обговорили бачення економічного відновлення України: Єрмак зустрівся зі спецпредставницею США Пенні Пріцкер

 • 38327 переглядiв

Андрій Єрмак, голова офісу президента України, зустрівся зі Спеціальним представником США Пенні Пріцкер, щоб обговорити відновлення економіки України та співпрацю в оборонній промисловості.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у межах візиту до Сполучених Штатів Америки провів зустріч зі спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, передає УНН із посиланням на Офіс Президента України.

Деталі

Участь у зустрічі також узяли: заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова, радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна.

За даними ОП, Андрій Єрмак відзначив візит Пенні Пріцкер до України в середині жовтня та продуктивну зустріч із Президентом Володимиром Зеленським.

Керівник Офісу Глави держави зауважив, що в Україні розглядають українсько-американську конференцію оборонних індустрій як початок перспективної та плідної співпраці між ОПК двох країн.

"Це відкриє шлях до нового, відродженого українського оборонно-промислового комплексу, здатного задовольнити наші потреби у військовій техніці та зброї для перемоги у війні з Росією", – сказав він.

Співрозмовники відзначили високий рівень участі американських та міжнародних оборонних компаній у цій конференції.

Андрій Єрмак наголосив, що держава готова надати всю необхідну підтримку для роботи американських оборонних компаній у нашій країні, створити умови для того, щоб вони почали копродукцію в Україні та з вітчизняними виробниками.

Під час зустрічі було відзначено важливість страхування ризиків інвестиційних проєктів у нашій країні.

Крім того, обговорювалася необхідність посилення системи протиповітряної оборони України, що також сприятиме створенню кластерів оборонної та іншої промисловості.

Крім того, Андрій Єрмак і Пенні Пріцкер обговорили бачення економічного відновлення України.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні після обстрілів рф перебої з електрикою

     • 37849 переглядiв