ukenru
oae-pidtrimuyut-ssha-u-vikhodi-z-yadernoyi-ugodi

ОАЕ підтримують США у виході з ядерної угоди

 • 10100 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) вітають рішення президента США Дональда Трампа про вихід країни з ядерної угоди з Іраном, оскільки ядерна угода ніколи не була гарантією відмови Тегерана від ядерної зброї. Про це повідомляє УНН з посиланням на Wam.

Зокрема агентство наголошує, що у своєму виступі, опублікованому сьогодні, Міністерство закордонних справ ОАЕ та міжнародне співробітництво закликали міжнародне співтовариство та інші держави, які є учасниками угоди, підтримати позицію президента Трампа, з тим щоб зробити Близький Схід зоною, вільною від ядерної та іншої зброї масового знищення, щоб зберегти глобальну безпеку та стабільність.

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій РБ ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених раніше США та ЄС.

Лідери Великої Британії, Німеччини та Франції Тереза Мей, Ангела Меркель і Еммануель Макрон закликали усіх учасників іранської ядерної угоди і далі повністю виконувати її, а президент Ірану Хасан Роухані заявив, що Тегеран не відмовиться від СВПД і продовжить дотримуватися своїх зобов’язань.

Українські Національні Новини

Новини Світу