ukenru
o-zerkal-ocholit-ukrayinsku-delegatsiyu-v-gaazkomu-sudi-de-slukhatimetsya-sprava-proti-rf

О.Зеркаль очолить українську делегацію в гаазькому суді, де слухатиметься справа проти РФ

 • 8564 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав Указ про створення делегації України для участі у слуханнях Міжнародного Суду ООН щодо злочинів Росії проти України. Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає УНН.

“Очолила українську делегацію заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль. Також до складу увійшли — директор Департаменту Європейського Союзу МЗС Всеволод Ченцов, заступник Генерального прокурора Євгеній Єнін, керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента Ігор Жовква, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко та начальник Апарату Голови Служби безпеки України Олександр Ткачук”, — йдеться у повідомленні прес-служби.

Слухання щодо порушень РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації відбудуться в період з 6 по 9 березня у Гаазі.

Нагадаємо, Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українські Національні Новини

Політика