ukenru
o-turchinov-i-kh-mingarelli-obgovorili-spivpratsyu-schodo-protistoyannya-kiberatakam-rf

О.Турчинов і Х.Мінгареллі обговорили співпрацю щодо протистояння кібератакам РФ

 • 10780 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Секретар РНБО Олександр Турчинов обговорив з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюгом Мінгареллі питання співпраці в протистоянні кібернетичній війні, яка є складовою агресії РФ. Про це повідомляє прес-служба РНБО, передає УНН.

"Співпраця в цьому питанні для нас надзвичайно актуальна, тому що кібернетична війна - є однією з небезпечних складових гібридної агресії РФ проти нашої держави», - заявив О.Турчинов.

Він додав, що остання кібератака була найпотужнішою та спрямованою проти інформаційних ресурсів державних структур, банківського сектору, суб'єктів критичної інфраструктури та суб'єктів економічного поля України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ проявляє економічну, енергетичну та інформаційну агресію до України - О.Турчинов

«Ми підтримуємо реформи, що відбуваються в Україні, та готові до активної співпраці у протидії кіберзагрозам, що становлять спільну небезпеку для наших країн»,- заявив у свою чергу Х.Мінгареллі, додавши, що для ЄС є принциповим питання підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Крім того О.Турчинов і Х.Мінгареллі обговорили особливості законопроектів підготовлених апаратом РНБО «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей».

Секретар РНБО під час зустрічі повідомив Х.Мінгареллі, що Україна продовжує реформувати сектор безпеки і оборони, наближаючи його до стандартів НАТО.

Нагадаємо, Голова Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі сказав, що спільна мета — зближення України і ЄС, яке передбачає поглиблення політичної асоціації й економічної інтеграції.

Українські Національні Новини

Політика