ukenru
ny-post-povidomiv-pro-novi-detali-spravi-burisma-i-baydeniv-u-kampaniyi-ostannogo-sprostovuyut

NY Post повідомив про нові деталі справи Burisma і Байденів, у кампанії останнього спростовують

 • 18557 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Американське видання New York Post з посиланням на отримані електронні листи повідомило, що син кандидата в президенти США від демократів Джо Байдена - Хантер Байден - нібито представив свого батька, тодішнього віце-президента США, представнику української енергетичної компанії, яка була у центрі суперечливої ситуації щодо звільнення прокурора, який розслідував діяльність компанії. У кампанії Байдена таку зустріч спростовують, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

"Зустріч, що ніколи раніше не розголошувалася, згадується в листі-подяці, який Вадим Пожарський, радник ради директорів Burisma, нібито відправив Хантеру Байдену 17 квітня 2015 року, приблизно через рік після того, як Хантер увійшов до ради директорів Burisma із заявленою зарплатою до 50 000 доларів в місяць", - написав New York Post.

При цьому, як зазначає Bloomberg, кампанія Байдена в середу спростувала повідомлення New York Post, в якому говорилося, що колишній віце-президент США зустрічався з високопосадовцем української енергетичної компанії, яка була у центрі суперечливої ситуації щодо звільнення прокурора, який розслідував діяльність компанії.

"Ми вивчили офіційні розклади Джо Байдена з того часу, і ніякої зустрічі, про яку стверджує New York Post, ніколи не проводилося", - йдеться в заяві представника кампанії Ендрю Бейтса.

Як повідомлялося в УНН, раніше стало відомо, що республіканці в Сенаті США форсують розслідування діяльності сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в Україні, коли він увійшов до правління компанії енергетичної компанії Burisma. 

Варто відзначити, що син колишнього віце-президента Байдена Хантер в 2014-2019 роках входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma, яка пов'язана з екс-міністром екології Миколою Злочевським.

Українські Національні Новини

Політика