ukenru
novyi-paket-dopomohy-vid-belhii-try-sotni-bronemashyn-ta-try-tralshchyky

Новий пакет допомоги від Бельгії: три сотні бронемашин та три тральщики

 • 36283 переглядiв

Бельгія надасть Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів, включаючи 300 бойових машин Lynx та три тральщики.

Бельгія готує пакет військової допомоги для України на 450 мільйонів доларів. До нього увійде 300 броньовиків LMV та три кораблі-міношукачі. Про це пише Shephard Media, передає УНН.

Деталі

Бельгія оголосила про пакет військової допомоги Україні в розмірі 412 мільйонів євро (450 мільйонів доларів) у формі 300 легких багатоцільових машин Lynx (LMV) і трьох кораблів-міношукачів.

Нова ініціатива військової допомоги, реалізована Бельгією спільно з Нідерландами. Це частина співпраці BELEUX, ініціатива що спрямована на посилення військового потенціалу України. Бельгія забезпечить базове навчання, а Нідерланди запропонують навчання на робочому місці для українських екіпажів кораблів-міношукачів.

Велика Британія передасть Україні два тральщики та сформує морську коаліцію11.12.23, 02:45 • [views_0]

Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, щоб забезпечити автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. Компанія продовжує удосконалювати захист і механічні компоненти.

Функціонал автомобіля нині включає розвідку, патрулювання, зв'язок, супровід і допоміжну службу.

Понад 4000 LMV1 були продані в 15 різних країн світу. Зокрема Італія замовила понад 2000 таких автівок.

Зеленський подякував ЄС за створення Фонду допомоги Україні, та виділення 5 мільярдів євро на оборону18.03.24, 20:20 • [views_0]

Додатково

Брюссель пообіцяв надати Україні 611 мільйонів євро військової допомоги протягом 2024 року. Близько половини цієї суми виділено на додаткові артилерійські боєприпаси.

Бельгія, яка головує в ЄС, також продемонструвала свою відданість підтримці України понад військові потреби, будучи частиною Українського фонду, спрямованого на гуманітарну допомогу та відновлення найбільш постраждалих регіонів України.

Тетяна Салганік

Війна