ukenru
noviy-zakonoproekt-pro-pratsyu-komitet-vr-nadav-negativniy-visnovok

Новий законопроект про працю: комітет ВР надав негативний висновок

 • 14818 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Комітет ВР з питань інтеграції України з Європейським Союзом надав негативний висновок щодо проекту закону №2708 "Про працю", поданий Кабінетом міністрів України. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

"Проект закону в запропонованій редакції послаблює рівень охорони праці, звужує обсяг трудових прав та соціальних гарантій працівників у порівнянні з чинним національним законодавством, що суперечить зобов’язанням України відповідно до Угоди про асоціацію, та не відповідає праву ЄС", - йдеться у висновку комітету.

Зазначимо, що профільним комітетом у розгляді даного законопроекту є комітет ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, проте, його висновок не розміщений на сайті Ради.

Як повідомляв УНН, за словами міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова, законопроект не дозволяє звільнити людину без пояснення причини.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект про працю.

Пізніше у Міжнародній конфедерації профспілок заявили, що український проект закону про працю позбавить робітників захисту з боку профспілок та дозволить роботодавцям звільняти працівників у будь-який момент.

Українські Національні Новини

Політика