noviy-ukrayinskiy-dron-rozvidnik-vzhe-testuyut-u-zoni-boyovikh-diy-gur

Новий український дрон-розвідник вже тестують у зоні бойових дій - ГУР

 • 254907 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Українські розвідники тестують новий безпілотник SpyGun, який призначений для глибинної розвідки. Наразі БпЛА передали для тестування у зону бойових дій, повідомляє ГУР МО України, передає УНН

Деталі

Український безпілотник SpyGun передано для тестування у зону бойових дій. Безпілотник призначений для глибинної розвідки, але за необхідності його можна використовувати для коригування вогню.

БпЛА створили українські інженери та проєктувальники за ініціативи підприємця, волонтера, тенісиста Юрія Голика і нині військовослужбовця ЗСУ Сергія Стаховського.

Безпілотник складається з двох БпЛА та наземної станції управління. Він оснащений сучасною системою радіокерування з високим рівнем захисту від перешкод, а також системою автоматичного повернення до точки зльоту. Високі аеродинамічні характеристики дозволяють літаку-розвіднику планерувати обраним маршрутом з вимкненими двигуном, економлячи заряд акумулятора.

Зазначається, що SpyGun може літати без посадки до 120-160 хвилин, максимальна висота польоту становить 1500 метрів, робоча висота – 500-600 метрів, швидкість – 90 кілометрів на годину. Безпілотник оснащений курсовою онлайн-камерою та камерою GoPro. Запис фото та відео здійснюється на бортовий носій.

Також цей БпЛА відносно недорогий та швидкий у виробництві, з простим дизайном корпусу, що робить його непомітним в небі під час роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський показав, як десантно-штурмова бригада в Бахмуті працює дронами

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі