ukenru
novi-tarifi-na-utrimannya-budinkiv-zrosli-u-1-5-2-razi-dlya-kiyan

Для киян зросли тарифи на утримання будинків у 1,5-2 рази

 • 18090 переглядiв

КИЇВ. 1 линя. УНН. Від сьогодні у Києві почали діяти нові тарифи на утримання будинків, за яких ціни на такі тарифи зросли у 1,5-2 рази. Відповідне розпорядження від 6 червня 2017 року було опубліковано на сайті КМДА, передає УНН.

Так, в тариф на утримання будинку та прибудинкової території входять витрати на прибирання, обслуговування ліфтів, вивезення сміття, поточні ремонти.

Нові тарифи передбачені для 8327 будинків столиці. Середній розмір тарифу зросте до 6,43 гривень за 1 кв. м, зараз же він становить 3-5 грн в залежності від апетитів керуючої компанії.

Якщо до підвищення цін за утримання будинку і прибудинкової території в квартирі 70 квадратних метрів потрібно було в середньому заплатити 210 гривень, то після подорожчання сума у платіжці збільшиться до 471 гривні.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, завдяки новим тарифам будуть підвищені зарплати працівникам робітничих професій, а також планується збільшити обсяги коштів на поточні ремонти, обслуговування ліфтів та інші нагальні потреби в житловому фонді.

Влада Києва залишає можливість платити за послугу з 10% знижкою, якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця. Як уточнюють в КМДА, підвищення набуде чинності 1 липня 2017 року, а платити за новими тарифами українці вже з 1 серпня.

Українські Національні Новини

Київ