ukenru
novi-sanktsiyi-ssha-ta-yes-proti-rosiyi-mozhut-torknutisya-obminu-rublya-na-inshi-valyuti-bloomberg

Нові санкції США та ЄС проти Росії можуть торкнутися обміну рубля на інші валюти - Bloomberg

 • 17284 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. США і Європейський Союз розглядають можливість введень санкцій, у тому числі щодо найбільших російських банків і Російського фонду прямих інвестицій у разі вторгнення президента РФ Володимира Путіна в Україну. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з обговоренням обмежувальних заходів, пише УНН.

Цитата:

“... санкції - у тому числі проти деяких найбільших банків Росії і Російського фонду прямих інвестицій — є одними з варіантів, які президент Джо Байден може викласти під час розмови з Путіним у вівторок... США також можуть обмежити можливість інвесторів купувати російські борги на вторинному ринку", - йдеться в повідомленні з посиланням на джерела.

Деталі

Відзначається, що найрадикальнішим варіантом було б заборонити Росії доступ до системи фінансових платежів SWIFT, але це завдало б шкоди пересічним громадянам, тому чиновники більш схильні націлитися на здатність Росії конвертувати рублі в долари, євро або британські фунти, заявили джерела.

Доповнення

Президент США Джо Байден зараз зважує можливість введення широкого спектру санкцій проти Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що Путін і Байден проведуть переговори 7 грудня.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика