nove-ipso-merezheyu-shiritsya-feyk-scho-vagnerivtsi-nachebto-zakhopili-misto-na-kharkivschini

Нове ІПСО: Мережею шириться фейк, що «вагнерівці» начебто захопили місто на Харківщині

 • 1052853 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Пропагандистськими каналами та "військкорами" розповсюджується черговий фейк. Цього разу про начебто захоплений пвк "вагнером" Вовчанськ на Харківщині. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності, повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на голову ОВА Олега Синєгубова, передає УНН.

Деталі

Мережею шириться дезінформація, що начебто найманці «вагнера» захопили Вовчанськ у Чугуївському районі та ведуть бої за село Руська Лозова у Харківському районі. Цю інформацію поширюють російські пропагандисти і «військкори» у Telegram, зазначають у ЦНС.

Насправді уся ця інформація не відповідає дійсності, зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Фейк поширюється для дестабілізації ситуації на деокупованих територіях області. Ворог періодично намагається вкинути до інформпростору фейкову інформацію про захоплення тих чи інших населених пунктів, зауважив він.

"Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає”, - сказав начальник ОВА.

Та додав, що загарбник постійно випробовує українську оборону на міцність і використовує ДРГ, але усі ці спроби зустрічають рішучий спротив ЗСУ та не мають успіхів.

Доповнення

Нещодавно мережею масово ширився фейк щодо начебто спалахів холери в областях, які постраждали від підтоплення. Повідомлення також адресно розсилались користувачам через месенджери. В МОЗ цю інформацію спростували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не планує розробляти "брудні бомби": Кулеба відповів на російські фейки

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    До Польщі зі США прибули перші 14 танків Abrams

     • 710563 переглядiв

    Насірова залишили під вартою з заставою

     • 644947 переглядiв

    На посаду нового керівника АРМА обрали Олену Думу - нардеп

     • 771312 переглядiв