ukenru
nova-zelandiya-rozrobila-plan-vikorinennya-kurinnya-dovichna-zaborona-dlya-molodi

Нова Зеландія розробила план викорінення куріння: довічна заборона для молоді

 • 20174 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Уряд Нової Зеландії вважає, що розробив унікальний план з припинення куріння тютюну - довічну заборону для осіб у віці 14 років і молодше, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Згідно з новим законом, оголошеним урядом у четвер, і планами щодо його введення в наступному році, мінімальний вік для покупки сигарет буде підвищуватися з року в рік.

Це означає, що теоретично через 65 років після вступу закону в силу покупці все ще можуть купувати сигарети - але тільки в тому випадку, якщо вони зможуть довести, що їм виповнилося 80 років.

На практиці офіційні особи сподіваються, що куріння зникне за десятиліття до цього. План ставить за мету домогтися до 2025 року того, щоб до 2025 року курило менше 5% новозеландців.

Інші частини плану включають дозвіл на продаж тільки тютюнових виробів з дуже низьким рівнем нікотину і скорочення кількості магазинів, які можуть їх продавати. З часом будуть внесені зміни, щоб допомогти роздрібним продавцям адаптуватися.

Оскільки наразі мінімальний вік для покупки сигарет в Новій Зеландії становить 18 років, довічна заборона на куріння для молоді не вплине на життя протягом декількох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пропонують заборонити продаж алкоголю і цигарок у супермаркетах 

Українські Національні Новини

Новини Світу