ukenru
nova-povin-obrushilasya-na-belgiyu-cherez-shtormovu-pogodu

Нова повінь обрушилася на Бельгію через штормову погоду

 • 49499 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Нова повінь знову затопили райони Бельгії і змила автомобілі, коли в суботу на країну обрушилася хвиля негоди з грозою і зливами. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Особливо постраждали провінції Намюр і Валлонський Брабант на південний схід від столиці Брюсселя. Вони вже раніше постраждали від руйнівних повеней, в результаті яких на минулому тижні в країні з 11,5 мільйонами жителів загинули 36 осіб і сім зникли безвісті.

Кризовий центр Бельгії попередив населення, що негода триватиме кілька днів.

Сильні дощі завдали значної шкоди Динанте, де по всьому місту були розкидані купи автомобілів. Заступник мера Роберт Клоссет сказав, що пожежники були задіяні для боротьби з повенями, які він назвав гіршими, ніж минулого тижня.

"Я живу тут усе своє життя і ніколи раніше не бачив такого", - сказав він Associated Press, додавши, що про нові жертви не повідомлялося.

У провінції Льєж, яка сильно постраждала минулого тижня, місцева влада, що стежать за ситуацією, заявили, що у вихідні не очікується значних розливів річок, і вирішили, що на даному етапі немає необхідності в глобальній евакуації з цього району.

Доповнення

Підтверджена кількість загиблих в результаті повеней минулого тижня в Бельгії і сусідніх країнах перевищило 210 осіб на цьому тижні, а економічні втрати, як очікується, складуть мільярди.

Уряд Валлонії, оголосив, що план реконструкції буде коштувати країні 2 мільярди євро. Уряд пообіцяв кожній родині, яка постраждала від катастрофи, надати безвідсоткові позички в розмірі 2 500 євро на покриття основних потреб.

Експерти кажуть, що такі повені стануть частішими і серйознішими через зміни клімату, і країнам необхідно буде адаптуватися, в тому числі шляхом перегляду розрахунків про майбутні ризики повеней, поліпшення систем попередження і підготовки населення до аналогічних лих.

Images des importantes inondations urbaines survenues à Dinant (Belgique) ce samedi soir. L'orage a déversé 50 à 70 mm de pluie en 1 heure ! (vidéo @nolwynnn) pic.twitter.com/3QqPDGAvFj

— Météo Express (@MeteoExpress) July 24, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу