ukenru
norvegiya-vidpravit-tanki-leopard-v-ukrayinu-yaknayshvidshe

Норвегія відправить танки Leopard в Україну "якнайшвидше"

 • 1039555 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Норвегія відправить частину свого парку бойових танків Leopard 2 німецького виробництва в Україну "якнайшвидше", що вказує, ймовірно, на кінець березня, заявив у понеділок міністр оборони країни, передає AFP, пише УНН.

Норвегія була серед кількох європейських країн, які минулого тижня пообіцяли поставити танки, на які так довго чекала Україна, після того, як Берлін дав свій дозвіл, незважаючи на побоювання відплати з боку Москви.

Країна має 36 танків Leopard 2, але не повідомила скільки вона поставить Києву.

Цитата

"Ми ще не визначили число", - сказав AFP міністр оборони Бйорн Арільд Грем.

"Важливо, щоб ми тісно координували свої дії з нашими партнерами, щоби ця допомога мала реальне значення для України", - додав він.

"Звичайно, ми сподіваємося, що це буде зроблено якнайшвидше", - сказав він під час відвідування виробничого майданчика зенітно-ракетних батарей NASAMS у Конгсберзі на південному сході Норвегії.

Доповнення

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив минулого тижня, що Берлін має намір відправити 14 "Леопардів" до України наприкінці березня чи на початку квітня після кількох місяців запитів.

Норвегії та іншим країнам, які закупили танки Leopard, потрібне схвалення Берліна, якщо вони хочуть передати їх іншій країні.

Сполучені Штати також заявили минулого тижня, що направлять 31 танк "Абрамс".

Українські Національні Новини

Новини Світу