norvegiya-peredast-ukrayini-visim-tankiv-leopard-2

Норвегія передасть Україні вісім танків Leopard 2

 • 603976 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Норвегія передасть Україні вісім танків і до чотирьох машин забезпечення, а також виділить кошти на боєприпаси та запчастини, повідомляє УНН з посиланням на сайт оборонного відомства Норвегії.

Цитата

"Майже рік після нападу росії на Україну. Це був доленосний рік війни, воєнних злочинів, руйнувань і вбивств такого масштабу, якого не було з часів Другої світової війни. Зараз як ніколи важливо підтримувати оборонну боротьбу України. Тому ми вирішили передати Україні вісім танків і до чотирьох машин забезпечення", - сказав прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Міністр оборони країни зауважив: "Військова підтримка Норвегії Україні полягає у пожертвах військової техніки з власних запасів, грантах для міжнародної співпраці, пожертвуванні заводської техніки та навчанні українських військових. Ми вважаємо, що на сьогодні абсолютно правильним є віддавати власні ресурси для підтримки України. Для безпеки Норвегії та Європи важливо, щоб росія не виграла своєю агресією проти України".

Деталі

За словами очільника Міноборони Норвегії, рішення про передачу Leopard 2 і засобів забезпечення було прийнято після діалогу з українським колегою та з іншими європейськими країнами. Він додав, що Осло також сприятиме навчанню українських танкістів у Польщі разом з іншими країнами-союзниками.

Грам зауважив, що допомога Києву не вплине на національну готовність Норвегії та її зобов'язання перед НАТО. Крім цього, він поінформував, що до пакета увійде амуніція, а також 250 мільйонів норвезьких крон на боєприпаси та запчастини для танків Leopard 2 у рамках грунту для українського фонду ЄС.

Зазначається, що наразі уряд Норвегії працює над комплексною багаторічною програмою для України вартістю 75 мільярдів норвезьких крон, згідно з якою Києву надаватимуть підтримку в розмірі 15 мільярдів норвезьких крон щороку протягом наступних п’яти років.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський 13 лютого обговорив з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере подальшу співпрацю та подякував за новий оборонний пакет, який зміцнить Україну на землі, у небі й на морі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія передасть Україні вісім танків Leopard 2

     • 603976 переглядiв

    Троє українців загинули під завалами у Туреччині - родич

     • 566917 переглядiв

    У США вперше тактичним літаком керував штучний інтелект

     • 794322 переглядiв