norvegiya-peredast-ukrayini-tisyachu-novikh-mikrodroniv-black-hornet

Норвегія передасть Україні тисячу нових мікродронів Black Hornet

 • 524545 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Україна отримає від Норвегії тисячу дронів Black Hornet вагою до 50 грамів. Про це повідомляє Міноборони Норвегії із посиланням на заяву міністра оборони Бйорн Арільд Грам, пише УНН.

Цитата

«Україна дуже задоволена попередніми норвезькими поставками цього типу розвідувальних безпілотників, які були розроблені у співпраці між Збройними силами Норвегії та Норвезьким оборонним науково-дослідним інститутом. Безпілотник, який отримав назву Black Hornet, виробляється в Норвегії, і зараз ми передаємо Україні 1000 нових комплектів безпілотників», - заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

За його словами, українська влада звернулася з проханням надати цей тип обладнання для боротьби з російським вторгненням.

«Безпілотник використовується для розвідки та ідентифікації цілей. Він простий в управлінні, надійний в будь-яких умовах, його важко виявити і він особливо добре підходить для ведення бойових дій в міських умовах", - наголосив міністр оборони.

Розроблений у Норвегії дрон Black Hornet є лідером світового ринку. Він використовується у низці країн-союзників, серед яких США та Велика Британія. Black Hornet важить 32 грами.

Доповнення

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере заявив, що держава посилює фінансову підтримку України. Норвегія збільшила розмір допомоги в рамках програми «Нансен» з 240 до 930 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі