norvegiya-peredala-22-mln-yevro-na-boyepripasi-i-tankovi-zapchastini-dlya-zsu

Норвегія передала 22 млн євро на боєприпаси і танкові запчастини для ЗСУ

 • 154096 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Норвегія зробила добровільний фінансовий внесок до Європейського фонду миру, з якого фінансується військова допомога для України. Йдеться про 250 мільйонів норвезьких крон або приблизно 22 мільйони євро, повідомили на сайті Ради Євросоюзу, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що реагуючи на потреби України, Норвегія виділила суму на поставки боєприпасів і запчастин для танків Leopard II.

Цитата

"Об’єднані зусилля ЄС і Норвегії у наданні військової допомоги Україні є взірцевим прикладом того, як синергія може мати мультиплікаційний ефект у нашій підтримці України, коли вони борються проти російської агресії. Разом із нашими партнерами ми продовжуватимемо допомагати Україні всіма можливими способами стільки, скільки буде потрібно. Це ще одне підтвердження тісної співпраці ЄС і Норвегії з питань безпеки та оборони", — сказав Жозеп Боррель, Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки.

Доповнення

14 лютого уряд Норвегії оголосив про рішення підтримати Україну через Європейський фонд миру добровільним фінансовим внеском у розмірі 250 мільйонів норвезьких крон (приблизно 22 мільйони євро).

25 липня була підписала угода, що офіційно закріплює це рішення.

Контекст

Це вже другий раз, коли Норвегія робить фінансовий внесок до Європейського фонду миру, збільшивши свій загальний внесок до 400 мільйонів норвезьких крон (приблизно 36,5 мільйонів євро).

Довідка

Європейський фонд миру був створений у березні 2021 року для фінансування всіх дій Спільної зовнішньої політики та політики безпеки у військовій та оборонній сферах з метою запобігання конфліктам, збереження миру та зміцнення міжнародної безпеки та стабільності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНорвегія долучиться до гарантій безпеки Україні - заява

Зокрема, European Peace Facility дозволяє ЄС фінансувати заходи, спрямовані на зміцнення можливостей і спроможностей країн, що не входять до ЄС, і регіональних і міжнародних організацій, пов’язаних із військовими та оборонними питаннями.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі