ukenru
norvegiya-obitsyaye-400-milyoniv-kron-do-fondu-zbroyi-dlya-ukrayini

Норвегія обіцяє 400 мільйонів крон до фонду зброї для України

 • 147591 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре обіцяє 400 мільйонів норвезьких крон до фонду зброї для України і каже, що уряд також розглядає можливість пожертвування більш важкої зброї. Про це повідомляє УНН з посиланням на Аftenposten.

Деталі

У вівторок прем'єр-міністр зустрівся в Стортингу, щоб доповісти про війну в Україні. Там він дав зрозуміти, що Норвегія продовжить допомагати українським військам.

Водночас Стьоре уточнив грошовий внесок, який уряд оголосив до британського фонду зброї для України.

Цитата

"Ми запропонуємо виділити 400 мільйонів норвежських крон на очолюваний Великобританією механізм закупівлі озброєння та військової техніки для України", - сказав Стьоре.

У гривнях це 1,3 млрд гривень. У майбутньому українським силам знадобиться більше зброї, щоб протистояти атакам на сході та півдні. Їм знадобляться більш важкі та досконаліші системи зброї. Норвегія вносить свій внесок, сказав Стьоре.

"Ми тісно співпрацюємо з Україною та союзниками, щоб забезпечити хорошу координацію поставок зброї. На постійній основі розглядаємо питання щодо подальших прямих пожертв більш важкого озброєння з Норвегії в Україну", - сказав Стьоре.

Міністр нічого не сказав про те, яку зброю Норвегія може постачати в майбутньому. Але кілька поставок уже здійснено.

"Ми передали 4000 протитанкових ракет типу М72 і близько 100 зенітних ракет типу "Містраль". Ця зброя прибула та передана українським силам", - сказав Стьоре.

Раніше

Норвегія відправила Україні систему протиповітряної оборони разом із 100 зенітними ракетами.

Українські Національні Новини

Новини Світу