ukenru
nimetskiy-biznes-i-profspilki-vistupili-proti-negaynogo-embargo-rosiyskoyi-nafti

Бізнес та профспілки Німеччини виступили проти негайного ембарго російської нафти

 • 154047 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Бізнес та профспілки Німеччини виступили проти негайної заборони Європейським Союзом імпорту природного газу з росії через її вторгнення в Україну. Вони заявили, що такий крок призведе до зупинення фабрик і втрати робочих місць, пише УНН з посиланням на Associated Press.

Цитата

“Швидке газове ембарго призведе до втрати виробництва, зупинок, подальшої деіндустріалізації та довгострокової втрати робочих місць у Німеччині”, – йдеться у спільній заяві керівника об’єднання роботодавців BDA Райнера Дульгера та керівника конфедерації профспілок DGB Райнера Гофманна.

Деталі

Вони вважають, що санкції ЄС, спрямовані на росію, мають наносити мінімум збитків для країн, які їх вводять. Представники промисловості заявляють, що в багатьох випадках природний газ неможливо замінити в короткостроковій перспективі, тож вони виступають проти цієї ініціативи.

За оцінками енергетичних аналітиків, через повне відключення російського газу урядам деяких країн ЄС  доведеться нормувати газ і розподіляти його на більш та менш важливі підприємства.

Наразі країни ЄС отримують близько 40% природного газу з росії і близько 25% нафти. Аналітики стверджують, що замінити нафту для блоку легше, аніж газ. Проте, додають вони, бойкот все одно призведе до підвищення цін на енергоносії, що зашкодить споживачам.

Раніше

За прогнозом урядових економістів ФРН, Німеччина може втратити до 240 млрд доларів в разі негайного припинення поставок російських енергоносіїв через війну в Україні.

Українські Національні Новини

Економіка