ukenru
nimetski-vcheni-stvorili-budmaterial-na-osnovi-popkornu

Німецькі вчені створили будматеріал на основі попкорну

 • 22286 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Для сировини вчені з Геттінгенського університету використали повітряну кукурудзу, яка чудово тримає температуру. Про це повідомляє УНН з посиланням на Studyfinds.

Деталі

Дослідники перетворили кукурудзу на екологічно чистий утеплювач будівель. За словами команди розробників, матеріали з попкорну можуть скоротити використання неекологічних продуктів для будівництва.

Більшість будматеріалів для утеплення з пластмас та мінеральних волокон, виготовлення яких спричиняє викиди вуглекислого газу в атмосферу. До того ж, пластмасові утеплювачі важко утилізувати – вони можуть розкладатися століттями та забруднювати навколишнє середовище.

Команда розробників повідомила, що прессований попкорн підпадає під характеристики, яких потребує матеріал для утеплення: теплоізоляція, вогнестійкість, легка переробка, гідробофність (водостійкість).

Новий процес пресування попкорну, заснований на технології пластмасової промисловості, дає змогу економічно ефективно виготовляти ізоляційні плити в промислових масштабах. Це може гарантувати, що природні ізоляційні матеріали більше не будуть нішевими, – зазначив голова дослідницької групи Аліреза Харазіпур.

Нагадаємо

Вчені розробили нову форму ліків, які усувають параліч.

Українські Національні Новини

Новини Світу