ukenru
nimetska-politsiya-shturmuvala-mayetok-rosiyskogo-oligarkha-usmanova

Німецька поліція штурмувала маєток російського олігарха Усманова

 • 199861 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У середу німецька поліція провела обшук у резиденції російського олігарха Алішера Усманова на березі озера у південній землі Баварія, а також у кількох інших об'єктах у рамках розслідування підозр у порушенні санкцій та відмиванні грошей. Про це УНН пише з посиланням на dpa.

Деталі

У заяві генеральної прокуратури Франкфурта йдеться, що рейди були направлені на російського бізнесмена, підозрюваного у використанні "великої та складної мережі компаній та корпорацій" для приховування походження транзакцій коштів у період з 2017 до 2022 року. Передбачається, що суми угод склали мільйони євро, йдеться у заяві, в якій ім'я Усманова не згадується. За даними Reuters, йдеться про олігарха Алішера Усманова.

Прокурор Мюнхена заявив, що в будинку громадянина росії та ще чотирьох підозрюваних було проведено комплексні обшуки.

За словами прокурора, влада обшукала 24 об'єкти нерухомості в чотирьох штатах, включаючи Баварію, за участю 250 офіцерів.

Німецькі телерадіомовні компанії BR та MDR повідомили, що однією з цілей була вілла Усманова на озері Тегернзеї у південному штаті.

Прокурор заявив, що російський громадянин підозрюється в тому, що доручив охоронній компанії спостерігати за нерухомістю у Верхній Баварії, що фінансово пов'язана з ним, навіть після того, як він був внесений до списку санкцій Європейського Союзу.

У заяві йдеться, що його оплата цій охоронній фірмі порушила заборону використання заморожених коштів.

Доповнення

Усманов був доданий до списку санкцій Заходу після вторгнення росії в Україну 24 лютого.

За даними Forbes, його статки становлять 14,6 мільярда доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу