nimechchyna-vydilyt-885-milioniv-yevro-fondu-enerhetychnoi-pidtrymky-ukrainy

Німеччина виділить 88,5 мільйонів євро Фонду енергетичної підтримки України

 • 27585 переглядiв

Німеччина надає додаткові 88,5 млн євро на допомогу Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та сприянні переходу до "зеленої" енергетики в рамках більшого пакету підтримки України на суму 1,6 млрд євро у 2023 році.

Уряд Німеччини виділяє Фонду енергетичної підтримки України ще 88,5 млн євро через російські авіаудари по українській енергетичній інфраструктурі. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву МЗС ФРН.

Деталі

Як зазначається, українські енергетичні компанії можуть використовувати ці кошти для ремонту зруйнованих підстанцій і електростанцій, щоб продовжувати забезпечувати населення електрикою і теплом.

 Інша частина коштів буде спрямована на проєкти з переходу до "зеленої" енергетики, як-от фотоелектричні системи на громадських будівлях, і на "зелену" реконструкцію України.

В МЗС зазначають, що внесок до Фонду енергетичної підтримки є частиною зимового пакету Німеччини в розмірі понад 1,6 мільярда євро для України цього року, який також містить військові підтримку протиповітряною обороною та гуманітарну допомогу.

Наприкінці минулого року уряд Німеччини вже перерахував 129,5 мільйона євро до Фонду підтримки енергетики.  Загалом, Німеччини виділила Фонду 218 мільйонів євро.

Ще один Patriot, боєприпаси та всюдиходи: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні14.12.23, 18:26

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    КРАІЛ підтвердив відсутність російського сліду у PIN-UP

     • 25671 переглядiв