ukenru
nimechchina-zakupit-gelikopteri-boeing-chinook-na-zaminu-sikorsky

Німеччина закупить гелікоптери Boeing Chinook на заміну Sikorsky

 • 329553 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Німеччина придбає 60 важких вертольотів Chinook у Boeing, щоб замінити свій старий парк CH-53K, відклавши рішення, яке часто відкладалося на тлі війни в Україні. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Цитата

«За допомогою цієї моделі ми зміцнюємо нашу здатність співпрацювати в Європі», — заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, не уточнивши, скільки коштуватимуть гелікоптери під час виступу в нижній палаті парламенту Бундестагу у середу.

Деталі

Згідно з минулими плановими даними, Бундесвер мав придбати від 45 до 60 важких вертольотів на суму близько 4 мільярдів євро (4,29 мільярда доларів) з постачанням у період з 2023 по 2029 рік.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв різко збільшити витрати на оборону та влити 100 мільярдів євро у Бундесвер після вторгнення росії до України.

За допомогою 100 мільярдів євро Шольц прагне привести озброєння та техніку Бундесверу у відповідність до стандартів після десятиліть виснаження після закінчення Холодної війни.

Левова частка спеціальних коштів, близько 40 мільярдів євро, буде витрачена на авіацію згідно проекту, з яким ознайомилися Reuters і джерела в міністерстві оборони.

В останні роки Бундесвер неодноразово відкладав рішення про покупку нових вертольотів. Він значною мірою покладався на старий CH-53, на якому він літав з 1970-х років для своєї місії в Афганістані.

Додамо

Армія США та збройні сили в Європі використовують понад 500 Chinook. CH-53K використовується лише морською піхотою США та Ізраїлем.

Українські Національні Новини

Новини Світу