ukenru
nimechchina-ocholila-komandniy-zalik-pislya-pershogo-dnya-olimpiadi-2018

Німеччина очолила командний залік після першого дня Олімпіади-2018

 • 12992 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Підбіг до завершення перший офіційний змагальний день Олімпійських ігор в Пхьончхані, на якому були розіграні п'ять комплектів нагород, передає УНН з посиланням на сайт МОК.

Заключне "золото" стартового змагального дня виборов представник Німеччини Андреас Веллігер, який переміг у стрибках на лижах з середнього трампліну. Загальний бал переможця рівний 259,3. "Срібний" призер - норвежець Йоханн Андре Форфанг має 250,9 бали, "бронза" в активі ще одного норвежця Роберта Юзханссона – 249,7.

Таким чином, у лідери неофіційного командного заліку зимової Олімпіади вийшла Німеччина – 2 "золота" (ще одне - у біатлоністки Лаури Дальмаєр).

На другому щаблі знаходяться Нідерланди з чотирма нагородами: 1 "золотом", 2-ма срібними медалями і 1-ю "бронзовою". Третє місце поділяє Південна Корея разом із Швецією (по одній золотій нагороді).

Норвегія має 3 "срібні" та 1 бронзову медаль, але через дефіцит "золота", поки тільки 5-та.

Варто відзначити, що в перший день представники семи збірних, а також учасник від Олімпійських атлетів, стали призерами 23-ї зимової Олімпіади.

Як повідомляв УНН, Віта Семеренко продемонструвала кращий показник серед українок у жіночому біатлонному спринті в Пхьончхані. 

Українські Національні Новини

Спорт