ukenru
nimechchina-gotuye-chotiri-plavuchi-lng-terminali-schob-zaminiti-rosiyskiy-gaz

Німеччина готує чотири плавучі LNG-термінали, щоб замінити російський газ

 • 144696 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Німеччина у четвер відзначила початок будівельних робіт для своїх перших плавучих терміналів для зрідженого природного газу (ЗПГ) у Вільгельмсхафені, місті та порту, розташованому в Нижній Саксонії. Будівництво є частиною зусиль країни з набуття незалежності від російського газу після війни розпочатої Кремлем, що продовжується, в Україні. Про це УНН пише з посиланням на Euractiv.

Деталі

Німеччина намагається прискорити будівництво терміналу, щоб імпортувати ЗПГ із різних країн, зокрема зі США.

"У нас є хороший шанс зробити те, що зазвичай неможливо в Німеччині: побудувати термінал ЗПГ приблизно за 10 місяців і підключити їх до системи газопостачання Німеччини", - сказав віце-канцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Хабек, спостерігаючи за запуском будівельних робіт для терміналу ЗПГ на борту судна.

Хабек сказав, що здобуття незалежності від постачання енергоносіїв з рф має першорядне значення для Німеччини, навіть якщо це означало прагнення альтернативних рішень, які раніше вважалися "нереалістичними".

Доповнення

Минулого місяця Хабек закликав до безпрецедентних заходів щодо зниження залежності Німеччини від російського газу та протидії "енергетичному шантажу" Кремля.

Українські Національні Новини

Новини Світу