niher-prypyniaie-viiskove-partnerstvo-z-yevropeiskym-soiuzom

Нігер припиняє військове партнерство з Європейським Союзом

 • 31843 переглядiв

Хунта Нігеру, яка захопила владу в липні 2023 року, припинила військове партнерство з ЄС і відкликала розгортання місії ЄС EUCAP в країні.

Хунта Нігеру, яка прийшла до влади в результаті перевороту в липні, в понеділок оголосила про розривання військового партнерства з Європейським Союзом та відкликання дозволу на розгортання місії ЄС у країні. Про це повідомило агентство Reuters, передає УНН

Деталі

Партнерство між ЄС і Нігером почалось у 2012 році після створення місії EUCAP (Місії ЄС із розбудови спроможностей) у Сахелі-Нігері. Згідно з офіційними даними, місія налічувала до 150 працівників.

Завдання місії EUCAP у Нігері полягало в допомозі зі зміцнення сектора внутрішньої безпеки країни та його спроможності протистояти різноманітним загрозам безпеці. Здійснювалось це шляхом навчання, стратегічних консультацій та надання обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот у Нігері: у родичів немає жодної інформації щодо поваленого президента Нігеру Мохамеда Базума

Військовий переворот у Нігері стався 26 липня 2023 року. Законно обраний президент країни Мохамед Базум відтоді залишається під вартою.

Доповнення

Колишня французька колонія, Нігер до перевороту була партнером Франції та США у сфері безпеки. Ці держави використовували його як базу для боротьби з ісламістським повстанським рухом у регіоні Сахеля в Західній і Центральній Африці.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі