ukenru
nigeriyskogo-migranta-znayshli-mertvim-u-polskomu-lisi-poblizu-bilorusi

Нігерійського мігранта знайшли мертвим у польському лісі поблизу Білорусі

 • 14206 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. В лісі поблизу кордону Польщі з Білоруссю було знайдено тіло мігранта, який, як імовірно, був вихідцем з Нігерії. Про це пише УНН з посиланням на Polsat News.

Деталі

Поліція повідомила, що у вівторок правоохоронці виявили тіло в лісі поблизу села Ольхувка.

"Поруч із тілом був рюкзак і нігерійський паспорт", - повідомила поліція.

Кількість людей, які загинули, намагаючись потрапити до Польщі з Білорусі, зросла до 15. Правозахисники вважають, що ця цифра, ймовірно, більша, враховуючи людей, яких волонтери зустріли в лісі.

З початку вересня прикордонна зона Польщі була заборонена для відвідування журналістами та правозахисниками, спочатку через тримісячний надзвичайний стан, а тепер за новим законодавством, яке обмежує права нерезидентів на в’їзд до прикордонної зони.

Білорусь також обмежує роботу незалежних журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ заборонив Польщі висилати мігрантів назад до Білорусі

Доповнення

На польсько-білоруському кордоні, який також є частиною кордону ЄС з Білоруссю, з літа спостерігається протистояння з мігрантами та біженцями. ЄС звинувачує Білорусь у використанні мігрантів як "пішаків", оскільки вона організувала нелегальну міграцію проти блоку в помсту за санкції проти уряду президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Масштаби міграції зараз значно менші, ніж кілька тижнів тому, після того, як авіакомпанії припинили рейси з багатьох пунктів Близького Сходу до Мінська, столиці Білорусі. Проте деякі люди все ще перебувають на білоруському боці кордону, намагаючись в’їхати до Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу