niderlandy-vydiliaiut-dodatkovi-300-mln-yevro-na-zakupivliu-boieprypasiv-dlia-f-16

Нідерланди виділяють додаткові 300 млн євро на закупівлю боєприпасів для F-16

 • 20033 переглядiв

Нідерланди виділяють додаткові 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для винищувачів F-16, які вони незабаром поставлять Україні разом з іншими союзниками по НАТО, на додаток до раніше виділених 150 мільйонів євро на цю ж мету.

Нідерланди виділяють додаткові 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для F-16, які вони найближчим часом постачатимуть Україні в тому числі. Про це під час саміту НАТО у Вашингтоні повідомив міністр оборони  Рубен Брекельманс, передає УНН з посиланням на сайт Міноборони країни.

Зазначається, що 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для F-16 - це на додаток до 150 мільйонів євро, які раніше були зарезервовані для цієї мети. Це стосується озброєння F-16, яке закуповується безпосередньо у промисловості.

Українці повинні вміти не тільки літати на F-16. Вони також повинні вміти розгортати пристрої. Тому озброєння має вирішальне значення. З боєприпасами, які ми купуємо, F-16 можуть допомогти відбити російські атаки

- сказав Брекельманс.

Він наголосив, що агресія путіна не має меж, тому підтримка Нідерландів має продовжуватися повним ходом.

Закуповуючи ці додаткові боєприпаси для F-16, ми хочемо надіслати повідомлення москві, що союзники по НАТО продовжують підтримувати Україну. росія не повинна виграти цю війну, це теж в інтересах нашої безпеки

- заявив Брекельманс.

Нідерланди разом з Данією та США очолюють так звану Коаліцію можливостей ВПС (AFCC).

Нідерланди надають 18 F-16 для європейського навчального центру F-16 у Румунії. Крім того, Україні буде передано 24 голландських F-16.

Доповнення

Данія та Нідерландів перебувають у процесі передачі Україні F-16 американського виробництва, за підтримки США, процес передачі цих F-16 зараз триває, і цього літа Україна, як очікується, почне експлуатувати F-16.

"Навіть якщо буде 50 - це ніщо": Зеленський назвав необхідну кількість літаків типу F-1610.07.24, 14:01

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність США, Данії та Нідерландам за практичні кроки щодо посилення українських ВПС винищувачами F-16, які перебувають у процесі передачі Україні.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Київ та область насувається гроза

     • 29923 переглядiв