ukenru
niderlandtsi-rozrobili-asfalt-scho-zaryadzhaye-elektrokari

Нідерландці розробили асфальт, що заряджає електрокари

 • 9645 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Розробники з Делфтського технологічного університету створили проект асфальту, що здатен поповнювати заряд акумулятора електромобіля, поки той стоїть на світлофорі. Про це повідомляє Ecotechnica, передає УНН.

Зазначається, що нове покриття буде служити вдвічі довше за звичайне і значно знизить витрати на технічне обслуговування дороги.

Експерименти з таким покриттям проводяться з 2010 року, але коли воно з’явиться на дорогах – невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вплив електромобілів на глобальний ринок бензину стрімко зростає 

Після його впровадження творцям електрокарів доведеться перейти на новий тип зарядних пристроїв в автомобілях, що вимагатиме нових витрат і підвищення і без того чималої вартості автомобілів. Тому, наразі, розробка нідерландців залишається більше фантастичним задумом, ніж реальною розробкою.

Нагадаємо, найбільше електрокарів їздять по дорогах Києва, Одеської та Харківської областей. Сьогодні в Україні налічується близько 400 пристроїв для зарядки електрокарів.

Додамо, що за словами генерального директора мережі АЗК WOG Сергія Корецького, традиційні заправки повинні бути готовими до стрімкого розвитку ринку електромобілів в країні. Тому в планах компанії до кінця 2017 року збільшити кількість власних зарядок для електромобілів до 300.

Українські Національні Новини

Новини Світу