ukenru
niderlandi-poslablyat-obmezhennya-zaprovadzheni-u-zvyazku-z-covid-19

Нідерланди послаблять обмеження, запроваджені у зв'язку з COVID-19

 • 13827 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Коронавірусні обмеження в Нідерландах будуть ослаблені з суботи, незважаючи на нову хвилю Omicron. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Магазинам другорядної важливості, перукарням та спортивним залам буде дозволено відкритися для обмеженої кількості клієнтів. Студенти зможуть приступити до очного навчання в коледжах та університетах.

Бари, ресторани, театри, музеї та інші громадські місця залишаться зачиненими.

Уряд офіційно ухвалить рішення про зміни у п'ятницю.

Громадські місця, за винятком магазинів першої необхідності, були закриті з середини грудня, оскільки лікарні боролися з хвилею пацієнтів із COVID-19, викликаної штамом "Дельта".

З тих пір ситуація дещо покращилася, але очікується, що найближчими тижнями вона знову зміниться, оскільки кількість нових випадків підскочить до рекордного рівня, тому що Omicron став домінуючим варіантом в країні.

Поліпшення ситуації в лікарнях посилило тиск на уряд з метою ослаблення обмежень, особливо з боку власників магазинів у районах, близьких до кордонів Німеччини та Бельгії, які заявили, що клієнти відправляються за покупками за кордон.

Місцева влада на півдні та сході Нідерландів цього тижня заявила, що не втручатиметься, якщо магазини вирішать ігнорувати накази про закриття.

Українські Національні Новини

Новини Світу